Monday, November 18, 2013

BAKAL TERBIT! KEWANGAN HARIAN KITA: HALAL @ HARAM?

KEWANGAN HARIAN KITA HALAL@HARAM?
RM17.00

SETIAP hari kita menggunakan wang untuk jual beli produk ataupun membayar perkhidmatan. Namun bagaimana pengurusan tersebut dijalankan, itulah yang perlu dititikberatkan. Kewajipan kita dengan memastikan sumber rezeki, cara pengurusan dan ke mana ia disalurkan perlu menepati piawaian syariat Islam. Paling penting perbelanjaan kita mestilah bersih daripada riba, tidak terlalu boros atau kedekut, tiada penyelewengan dan menghormati hak orang lain.   

Kewangan Harian Kita Halal @ Haram membincangkan beberapa aspek muamalat Islam yang menjadi asas dalam pengurusan ekonomi kita. Sistem ekonomi Islam sangat istimewa. Ia diatur sendiri oleh ALLAH SWT yang sememangnya menjaga kebajikan, menolak kemudaratan dan tidak menyekat hak kita untuk memiliki harta. Tetapi, kita mestilah mengikut garis panduan yang telah ditetapkan oleh syarak. Moga rezeki kita lebih halal, berkat dan hidup bahagia dalam redha-NYA.
 
Untuk tempahan buku ini sila layari ke mall.karangkraf.com.

2 comments:

Pakej Umrah Dan Haji Mabrur said...

As Salamualaikum Wa Rahmatullah! ........


Semoga Kita Semua Di Ampuni, Di Rahmati, Diberi Hidayah Dan Di Kurniakan Rezeki Oleh Allah swt Senantiasa!...Dan Semoga Kita Di Jemput Menjadi Tetamu Allah SWT Untuk Mengerjakah Ibadah Umrah Dan Haji Dan Mendapat Umrah Dan Haji Yang Mabrur , InsyaAllah ! Amin!!


【Say – Amin!!! 】


Serta Tahniah kerana merupakan salah satu saluran dakwah yang banyak manfaat untuk kita semua!....


http://on.fb.me/1k6iuNw


►| BERITA TERKINI | PROMOSI | LIKE | SHARE | SUBSCRIBE | ◄

Eaalim Institute said...

Great blog, Thanks.learn arabic online, arabic lessons, learn to speak arabic, arabic learning, online arabic course, online arabic classes, arabic classes, learn quran, quran teacher, quran for kids, quran reading, free quran lessons, Learn Quran Online, minhaj ul quran uk, rainbow quran uk, free quran uk