Monday, January 16, 2012

BUKU BAKAL TERBIT: RENUNGAN BUAT PENCINTA SYURGA akan berada di pesta buku karangkraf pada 27-29 Januari 2012.


RENUNGAN BUAT PENCINTA SYURGA

Penulis: MOHD SHAHRIZAL NASIR
ISBN: 978-967-86-0390-4
Harga: RM16.00
 Halaman: 288
 "Mencari redha ILAHI itu tidak mudah,tapi itulah ujian buat kita semua. Sebagai tanda kita ini hamba-NYA, hati yang tunduk dan istiqamah itu perlu sepanjang masa. Hidup ini juga tidak lama, akhirat sana menjadi kampung abadi buat kita. Sebelum menutup mata, sempurnakanlah segala tuntutan agama agar kita diterima-NYA."
SYURGA itu destinasi impian setiap insan yang punya nikmat tidak terhingga. Kenikmatan ini tidak akan mampu dicapai indera… belum pernah dilihat dek mata, tidak pernah didengar dek telinga dan tiada pernah terdetik dek fikiran sesiapa pun. Indahnya syurga hanya layak untuk hamba yang menyerah diri pada-NYA.

Al-jannah itu kurniaan ILAHI untuk para hamba-NYA yang beriman dan beramal soleh. Bersyukurlah jika hati cenderung pada-NYA, namun itu bukanlah tiket untuk kita alpa. Godaan dunia pasti menimpa… menarik kita agar lupa pada-NYA. Dan pada ketika itulah, kita sebenarnya dihujani ujian sebagai bukti keimanan.

RENUNGAN BUAT PENCINTA SYURGA menggarap pelbagai persoalan penting yang kita mungkin tanpa sengaja melupakannya. Selidiklah diri agar sentiasa tetap pada jalan-NYA. Berusahalah… moga setiap amalan yang kita lakukan, redha ALLAH jua menjadi jaminan ganjaran. Mudah-mudahan syurga itu milik kita.

Antara Kandungan Menarik:  
• Kepentingan Masa Dalam Islam 
• Persiapan Diri Menanti Hari Kiamat 
• Manfaatkan Peluang Sayyidul Ayyam 
• Memuliakan Tetamu Undang Rahmat 
• Martabat Guru Setanding Para Ulama 
• Hijrah Didik Umat Atur Strategi Hidup 
• Bertunang Bukan Lesen Hubungan Bebas 
• Redha Ibu Bapa Jamin Keberkatan Hidup 
• Malas Berfikir Punca Umat Islam Mundur 
• Tunai Hak al-Quran Tanggungjawab Semua

Mohd Sharizal Nasir

2 comments:

Mohd Shahrizal Nasir said...

Assalamualaikum wrt. wkt.

Terima kasih di atas bantuan dan kerjasama baik yang diberikan oleh pihak KB kepada saya. Menyuntik semangat saya untuk terus berkarya. Moga "buah tangan" ini beri manfaat kepada kita semua.

Saya mohon kebenaran untuk letak maklumat ini di blog saya.

Terima kasih. Wassalam.

Karya Bestari said...

W'salam... Sudah menjadi tanggungjawab kami untuk menerbitkan buku buku yang boleh mengubah masyarakat dan memberikan ilmu kepada mereka. Anda adalah manusia bertuah dipilih ALLAH untuk menyampaikan segala kebaikan dan untuk dikongsikan bersama. Terima kasih bersama KARYA BESTARI dan setia dengan kami...