Sunday, August 4, 2013

"Patah tumbuh hilang berganti" - Selamat Hari Raya Aidilfitri 2013

 
Assalamualikum... Sempena Aidilfitri yang akan menjelang, kami dari TEAM KB mengucapkan selamat pulang ke kampung halaman masing-masing. Pandulah kereta dengan cermat, bagi yang berkenderaan, berilah lampu isyarat kiri dan kanan jika ingin memotong kenderaan di hadapan. Sayangilah keluarga yang tersayang. 

Buat pertama kali tahun ini TEAM KB ketiadaan ketua kami Wan Rohana Wan Abdul Manaf kerana telah pun bersara. Kami umpama anak ayam yang kehilangan ibunya, tiada tempat untuk berkasih sayang dan meluah rasa. Rasa sedih mengundang di hati setiap staff di sini. Apa-apapun hidup ini kena redha walau apa yang mendatang perjuangan tetap perjuangan untuk menerbitkan buku-buku yang mengilmukan amalan masyarakat. Begitu juga dengan graphic designer kami yang ditugaskan ke Majalah Mingguan Wanita iaitu Nadirah Ahmad. Kenangan bersama kalian tetap kami kenang sampai akhir hayat. Susah senang kita tanggung bersama, buat sampai jadi dan fokus kepada apa yang kita kehendaki. Namun, kesedihan kami di serikan oleh Sofian Resali merupakan salah seorang penulis Karya Bestari. Dan kewujudan department Al-Quran mengubat hati kami. Selamat datang dan sama-sama kita perjuangkan ilmu ALLAH ini...
Hari Raya memang seronok jika kita imbau kembali zaman kanak-kanak. Berbaju baru penuh warna warni. Keseronokan itu di meriahkan dengan kegembiraan kerana berjaya mengawal nafsu dan mendisiplinkan diri dan berpuasa di bulan Ramadan. Dalam kemeriahan pula jangan lupa melunaskan zakat fitrah bagi melengkapi Rukun Islam ke tiga, ziarah sanak saudara dan jangan lupa pada yang telah tiada di samping mendidik anak-anak agar jangan lalai tentang kematian bukan keindahan dunia semata-mata.
Akhir kata bersederhanalah dalam apa jua keadaan kerana amalan tersebut dituntut dalam agama kita. Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin jika terkasar bahasa, terlanjur bicara, terusik jiwa, terkata, terkeji dan termengada... Buat penulis-penulis kami, TEAM KB amat berterima kasih dan memohon kemaafan dari hujung rambut sampai hujung kaki sekiranya kami tidak terlayan dan tidak memberikan layanan yang sempurna. Siapalah kami yang berusia putik jagung untuk memenuhi kehendak kalian yang menggunung. Moga doakan kami sentiasa tabah dan kreatif dalam menerbitkan buku ilmiah yang berguna untuk segenap lapisan masyarakat. Buat peminat-peminat Karya Bestari teruskan menyokong kami. Yang salah diperbetulkan yang lalai diingatkan... Salam sayang dari Karya Bestari untuk anda semua.

No comments: